Link-uri bara de sus
0
Cosul meu
Cosul tau este gol!

Despre Tresa

"Munca nu a omorât niciodată pe nimeni, dar, părerea mea, de ce să rişti?" - Spunea, cu umor, fostul preşedinte american Ronald Reagan, zâmbind relaxat, în fața unui espresso decofeinizat.

O mică schimbare adusă citatului său celebru şi rezultatul ne-ar provoca un pic: Munca, fără echiparea potrivită, nu a omorât niciodată pe nimeni?

Ne-am uita apoi la statisticile Eurostat* şi la situaţia României legată de accidentele de munca fatale și zâmbetul ne-ar dispărea cu totul: 7,1 decese anuale la 100.000 angajati, adică un alarmant loc 1 la nivel european. Iar faptul că, in cazul accidentelor non-letale stăm mai bine, conform ESAW (European Statistics on Accidents at Work), nu trebuie să ne bucure. E doar din lipsa declarării acestora. Până la urmă, un deget lipsă poate trece neobservat, un angajat pierdut în câmpul muncii, mai greu.

Riscăm sănătatea, siguranţa şi uneori viața oamenilor, dar cităm proverbe din bătrâni, ca: Meseria e brăţară de aur. Frumos, dar cum rămâne atunci cu echiparea meseriașilor ?

În acest context provocator, şi-a făcut apariţia TRESA, ca soluție de echipare pentru sănătate şi securitate în muncă. Având în spate experienţa unei afaceri românești de familie, cu peste 24 ani vechime, TRESA şi-a propus să contribuie la schimbarea statisticii de mai sus.

Cum?

Îmbunătăţind condiţiile de lucru şi viaţa celor cu profesii grele, periculoase şi solicitante.

*http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Accidents_at_work_statistics