Cum te ajută vesta reflectorizantă la locul de muncă?

Cum te ajută vesta reflectorizantă la locul de muncă?
Un prim pas important în ceea ce privește munca pe șantier sau în depozite este ca lucrătorii să poarte haine cu vizibilitate ridicată. În cazul în care aceștia nu poartă echipamentul corespunzător, atunci sunt expuși la pericole, mai ales când lucrează în apropiere de excavatoare, macarale, buldozere, camioane. 

Vestele reflectorizante sunt indicate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Prin utilizarea acestor veste prezența oamenilor este mult mai vizibilă în zona de lucru. Accidentele provocate de vehicule în interiorul depozitelor sau în exterior duc la răniri grave, poate chiar fatale plus pagube pentru angajatori. De accea, folosirea unei veste sau orice alte articole de îmbrăcăminte reflectorizantă minimizeză acest risc, culoarea corespunzătoare atrage atenția oamenilor cu privire la prezența lucrătorilor din zona respectivă. 

   Care sunt activitățile care necesită folosirea echipamentului reflectorizant? 
  • construcție și întreținere drumuri;
  • lucrări de excavare;
  • instalare și întreținere sisteme de gaz, electricitate, apă, canalizare;
  • lucrări generale de construcții;
  • munca în apropierea gropilor de gunoi și căi ferate;
  • munca pe timp de noapte în condiții de vizibilitate scăzută. 

OSHA Standard 1926.651(d) Angajații care lucrează în preajma vechiculelelor de mare tonaj trebuie să poarte veste reflectorizante sau alte articole de îmbrăcăminte realizate din material reflectorizant. 

OSHA cere angajatorilor să consulte manualul (Manual on Uniform Traffic Control Devices MUTCD) care face referire la veste reflectorizante și dispozitive utilizate la executarea lucrărilor de drumuri. MUTCD poate fi deferit în funcție de țara în care lucrezi. 

Veste de protecție în funcție de tipuri și clase de protecție: 
Standardul ANSI/ISEA 107 conține informații cu privire la clasele specifice de protecție. 

Clasa 1: Vestele de protecție conțin o cantitate minimă de material reflectorizant și sunt indicate pentru a evita pericolele de lovire cu obiecte;

Clasa 2: Vestele de protecție conțin o cantitate mare de material reflectorizant și sunt indicate pentru construcție și întreținere drumuri; 

Clasa 3: Vestele de protecție (cu mâneci lungi) conțin o cantitate foarte mare de material reflectorizant și se utilizează pentru ca muncitorul să fie cât mai vizibil. 

Tipul de vestă reflectorizantă se alege în funcție de munca efectuată, mediul de lucru și condițiile de iluminare. Înainte de a începe muncă trebuie să te asiguri că vesta este curată, nedeteriorată și confortabilă. 

  IMPORTANT! 
- dacă vesta este prea strânsă, purtătorul va simți disconfort și nu va fi purtată constant
- dacă vesta este prea largă - se agață de anumite obiecte și purtătorul se poate accidenta

Vesta de protecție trebuie înlocuită în momentul în care este deteriorată, uzată, decolorată. Uită-te pe eticheta produsului pentru a te asigura că se încadrează în clasa de lucru potrivită domeniului tău de activitate! 

În concluzie, fie că lucrezi în depozite, pe șantier, etc. vesta reflectorizantă nu trebuie să-ți lipsească niciodată. Purtarea acesteia te poate proteja de accidente de muncă foarte grave. 

Sursă de informare
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!