Consultanţă

Schele pentru șantier - ghid de siguranță la înalțime

Munca pe șantierele de construcții presupune multă grijă, implicare și dedicare. Însă, chiar dacă toate acestea sunt îndeplinite 100% nu înseamnă că accidentele nu apar. Cele mai multe accidente se petrec pe schele și pot fi mortale. Acestea sunt cauzate de alunecarea lucrătorilor sau lovirea acestora cu scule neasigurate ce pot cădea de pe schele. Prevenirea este cea mai bună soluție, așa că vom detalia mai jos exact... Citeste mai mult

5 tipuri de accidente la locul de muncă - cum pot fi evitate

Nimeni nu doreste să aibă parte de accidente la locul de muncă, mai ales că unele pot fi chiar mortale. Este important să îți protejezi angajații și să le asiguri toate condițiile de siguranță. Mai jos vom discuta despre 5 tipuri de accidente care pot apărea la locul de muncă și cum le putem evita. 1) Căderi Potrivit Occupational Safety and Health Administration (OSHA), căderile sunt cel mai des întâlnite și pot duce... Citeste mai mult

Cum alegem mănușile de protecție pentru iarnă?

Prin definiție, munca fizică este una dintre cele mai solicitante activități la care ne supunem zi de zi. Munca în condiții de iarnă necesită nu numai protecție la riscurile ocupaționale, ci și o barieră eficientă împotriva frigului și umezelii. Dispunerea barierei de protecție pe straturi este un principiu des întâlnit la îmbrăcămintea de protecție pentru iarnă. Mănușile de protecție sunt croite... Citeste mai mult

Echiparea la lucru: 4 mituri, demontate

Pe principiul "câte bordeie, atâtea obiceie”, fiecare meșter are metodele proprii de lucru și de protecție la lucru. Nu de puține ori, dotarea cu echipamente de protecție este făcută neglijent, sau lipsește cu desăvârșire. La fel ca la alegerea sculelor, este nevoie de o decizie informată pentru a ne echipa corespunzător pentru tipul de activitate prestată. Din cauza preconcepțiilor, lipsei de cunoștințe sau de interes,... Citeste mai mult

Vizita pe teren: Tresa echipeaza viitorii ingineri pe santierul The Mark

Inca de la inceput, misiunea echipei Tresa a fost echiparea eroilor de zi cu zi. De la mesteri mici si mari, calfe si zidari, pana la divizii intregi de muncitori, nicio provocare nu este prea mare pentru Tresa. Bineinteles, nu am uitat nici de eroii in devenire! Inca de pe bancile scolii, acestia trebuie familiarizati cu cultura sigurantei la lucru. Lasand teoria deoparte, pe teren se vede cine e croit pentru aceasta meserie. Santierul The Mark... Citeste mai mult

Interviu cu Gourmet Street Food: “Eroii din bucătărie”

Eroii de zi cu zi nu se luptă doar cu schelele, molozul și utilajele grele. Mulți dintre ei se luptă cu temperaturi ridicate, ustensile de bucătărie și efortul de a prepara mâncare pentru cei mai pretențiosi dintre noi. De aceea am încercat să aflăm câte ceva despre provocările întâmpinate în industria alimentară, cu bune și cu rele. În ultimii ani, restaurantele mobile, sau "food trucks" au început... Citeste mai mult

Cum alegem mănușile de protecție pentru industria alimentara? - infografic

Citeste mai mult

Cum aleg încălțămintea de protecție? Standardele ISO, explicate

La ce îmi trebuie bocanci dacă nu mă aflu pe șantier? Sunt de ajuns o pereche de cizme? Dacă sunt în atelier, este de ajuns o pereche de adidași? Răspunsul, pe scurt: nu. Purtarea echipamentului de protecție este obligatoriu la locul de muncă; lipsa acestuia poate atrage amenzi consistente, dar în primul rând lasă lucrătorul expus la riscuri de accidentare care pot fi evitate. Dacă încălțămintea casual... Citeste mai mult

Cum să nu calci strâmb la muncă: încălțămintea antiderapantă, pe scurt

Mare parte dintre accidentele de muncă sunt cauzate de neatenție, condițiile improprii de lucru sau lipsa echipamentelor de protecție. Alegerea echipamentului de protecție adecvat trebuie făcută cu atenție, după estimarea riscurilor de accidentare și nevoile specifice activității prestate. Deși o pereche de încălțăminte de protecție poate fi dotată cu bombeu și lamelă antiperforație, aceasta nu garantează neapărat protecția... Citeste mai mult

Cum se folosesc manusile din zale?

Protectia mainilor ar trebui sa fie una dintre prioritati, in special in mediile unde se presteaza munca manuala repetitiva. Riscurile mecanice sunt cele mai des intalnite in majoritatea industriilor. Industria alimentara nu face exceptie: procesarea alimentelor, folosirea instrumentelor si utilajelor de taiat/feliat in abatoare si macelarii necesita o protectie suplimentara a mainilor . De ce manusi din zale? Pentru astfel de situatii, manusile... Citeste mai mult

Siguranța în bucătărie: cum alegem mănușile de protecție?

În multe ramuri ale industriei, automatizarea începe să joace un rol din ce în ce mai important. Munca manuală prezintă de regulă cele mai multe riscuri de accidentare. De aceea, sarcinile grele și periculoase sunt preluate treptat de utilaje specializate, limitând riscurile la care se expun lucrătorii. Totuși, unele industrii încă se bazează pe muncă manuală, unde dexteritatea și atenția la detaliu nu pot fi înlocuite... Citeste mai mult

Cum ne echipăm în bucătărie? 5 tipuri de mănuși de protecție ideale pentru industria alimentară

Echipamentele de protecție pentru industria alimentară au un dublu rol: de a proteja lucrătorii, dar și materia primă cu care se lucrează. Mănușile de protecție pentru industria alimentară constituie o barieră între alimentele manipulate și mâinile lucrătorilor. Totuși, nu de puține ori, mănușile de protecție utilizate în industria alimentară nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Rupturile, perforațiile... Citeste mai mult

De ce este nevoie de protectie respiratorie in industria alimentara?

De regula, rolul principal al echipamentelor de protectie este sa apere utilizatorul de riscurile prezente in mediul de lucru. Echiparea adecvata poate aduce beneficii pe termen scurt, prin prevenirea accidentelor de munca; bolile ocupationale, care se dezvolta in timp, pot fi prevenite tot cu ajutorul echipamentului de protectie. Industriile alimentara si farmaceutica nu sunt o exceptie. Echipamentul de protectie dedicat acestor industrii are si rolul... Citeste mai mult

Cum alegem incaltamintea pentru industria alimentara?

Alegerea echipamentului de protectie potrivit poate fi o provocare, indiferent de industria in care se desfasoara activitatea. In functie de munca prestata, riscurile de accidentare pot varia. Desi la prima vedere, industria alimentara nu pare a prezenta pericole majore de accidentare, exista totusi riscuri specifice. Deoarece munca este in general manuala, protectia mainilor este esentiala (mai pe larg, aici) ; pentru sanatatea lucratorilor dar si siguranta... Citeste mai mult

5 sfaturi pentru siguranta la procesarea alimentelor

In comparatie cu majoritatea industriilor si domeniilor de activitate, industria alimentara prezinta cerinte sporite, atat de siguranta cat si de curatenie. Contactul cu alimente si materiile prime trebuie sa se desfasoare conform normelor in vigoare, atat pentru siguranta lucratorilor, cat si pentru mentinerea standardelor de productie. Mai jos enumeram cateva recomandari pentru a pastra un mediu de lucru productiv si sigur: 1. Pastrati curatenia!... Citeste mai mult

Casca de protecție - un secol de siguranță la lucru

Anul 2019 marchează 100 de ani de la invenția căștilor de protecție pentru muncitori. De la munca în mine până la înălțimi amețitoare, protecția capului a devenit un accesoriu esențial pentru menținerea standardelor de siguranță la locul de muncă. Alături de bocanci, casca de protecție a revoluționat modul în care se desfășoară munca industrială. Căștile de protecție sunt echipamentele de protecție... Citeste mai mult

Echipament special pentru cei care lucrează la înălţime - recomandări

Munca la înălțime - în mod cert nu este făcută în același context ca și celelalte meserii și nu oricine poate lucra astfel. Presupune nu doar ceva mai multă adrenalină, ci și echipament special pentru protecție. Întregul set de echipamente specifice pentru acest domeniu trebuie să fie supus unei verificări atente, periodice. Ce presupune echipamentul adecvat pentru munca la înălțime Diferă în... Citeste mai mult

Cum sunt aleși bocancii de protecție - detalii care fac diferența

Să fii lucrător în condiții grele și speciale de muncă vine la pachet cu responsabilitate și asumare în ceea ce privește siguranța și integritatea ta. Echipamentul de protecție face parte din obligațiile absolute. Nici încălțămintea nu este de neglijat, având rol, la rândul său, de protecție. Să vedem însă ce repere sunt de importanţă majoră în alegerea bocancilor de protecţie , încălțăminte... Citeste mai mult

Materiale optime pentru confortul termic când purtați echipamentul de protecție

În timpul sezonului rece, temperaturile sunt foarte scăzute. Acest aspect este de un real interes în special pentru cei ce lucrează în aer liber. După cum prea bine știți, cei ce lucrează în anumite condiții au nevoie de un echipament de protecție împotriva factorilor ce prezintă risc pentru organismul lor. Având în vedere că lucrează afară, pe lângă factorul de protecție, important este... Citeste mai mult

Jacheta de protecție pentru iarnă - cum o alegeți

Pentru cei care zi de zi la locul de muncă poartă un echipament complet de protecție este evident și nevoia de jachetă de iarnă. Aceasta este diferită de cea de lucru, în sensul în care oferă protecție termică de asemenea. Este necesară în mod special celor care lucrează multe ore continuu sau numai la exterior. Spre deosebire de cele simple, de lucru, subțiri, jacheta de iarnă dispune de un strat suplimentar, intermediar... Citeste mai mult

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

0371.097.957 comercial@tresa.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!