Ce haine de protecție să utilizezi iarna?

Ce haine de protecție să utilizezi iarna?
Frigul reprezintă un pericol pentru sănătatea muncitorilor care lucrează în mediul exterior. Pe lângă echipamentul de protecție specific fiecărei meserii, o atenție sporită trebuie acordată articolelor de îmbrăcăminte. OSHA (Occupational Safety and Health Administration) nu specifică anumite standarde de protecție în ceea ce privește munca în frig, dar angajatorul are obligația să diminueze riscurile mediului rece și să ofere echipamente de protecție adaptate pentru vreme rea. Discutăm mai pe larg despre tot ce presupune îmbrăcămintea în timpul iernii, profesiile care presupun munca în frig și multe alte subiecte de interes. 

CDC Report: Frigul omoară mai mulți oameni decât căldura 

Un raport efectuat în SUA de către National Center for Health Statistics  scoate în evidență faptul că iarna, frigul omoară mai mulți oameni decât canicula din timpul verii. În fiecare an, aproximativ 2000 de oameni mor din cauza temperaturilor scăzute / ridicate. Din acest număr, 63% din decese apar din cauza frigului / hipotermiei, iar 31% din decese sunt din cauza căldurii excesive și insolație. 

Grafic: Rata de deces în ceea ce privește mortalitatea cauzată de frig, după vârstă; 2006 - 2010 





  Locuri de muncă cu risc de expunere la frig:
 
  • Personal îngrijire aeroport 
  • Sport
  • Service-uri auto
  • Construcții
  • Transport maritim
  • Abatoare
  • Poliție, pompieri
  • Transporturi
  • Salubrizare

Ce haine trebuie să folosești când ești expus la temperaturi scăzute?

Îmbrăcămintea potrivită pentru munca la temperaturi scăzute este foarte importantă. Potrivit OSHA, cel mai indicat este ca muncitorii să poarte trei straturi de haine pentru a face față frigului de afară. Oferă o izolație mai bună. 

Vom enumera cele mai potrivite haine în ceea ce privește protecția la frig:

    - cele trei straturi de haine trebuie să includă: 
  • primul strat: să conțină materiale precum: lână, mătase sau material sintetic (polipropilenă) pentru a menține umezeala departe de corp; aceste materiale rețin mai multă căldură decât bumbacul;
  • al doilea strat: lână sau material sintetic pentru a asigura izolare chiar și atunci când este umiditate crescută;
  • al treilea strat: pentru protecție împotriva ploii și a vântului, care să permită ventilare în cazul supraîncălzirii. 

- Față: pentru protejarea feței se recomandă capișoane de iarnă

- Cap: poți proteja capul cu căști de protecție, șepci impermeabile care au în componență cozoroc. Căștile de protecție pentru urechi în combinație cu sepcile impermeabile sau căciulile, sunt recomandate în sezonul rece, mai ales că vântul este puternic și capul trebuie să fie mereu acoperit. 

- Mănuși: o pereche de mănuși este bine-venită în anotimpul rece, mai ales dacă lucrezi multe ore afară, protejând împotriva apariției degerăturilor. 

- Șosete: este recomandat să porți două perechi de șosete pe timpul iernii, când muncești la temperaturi reci. A doua pereche de șosete trebuie să fie cu un număr mai mare decât prima pereche, pentru a evita comprimarea. 

- Încălțăminte: muncitorii care lucrează în exterior au mare nevoie de încălțăminte specială pentru iarnă. Pentru aplicații ce implică mersul în apă, este necesară folosirea cizmelor  impermeabile. Cizmele din piele se pot utiliza în această situație, însă doar dacă sunt tratare cu soluții speciale, pentru hidrofobizare. 

- Îmbrăcăminte HI - VIS: Îmbrăcămintea de mare vizibilitate (HI - VIS) este foarte importantă în fiecare sezon, dar în timpul iernii este esențială, având în vedere că se întunecă mult mai devreme. 






În concluzie, munca în frig poate duce la multe probleme de sănătate, iar îmbrăcămintea joacă un rol important în eliminarea acestora. Echipează-te cât mai bine de vreme rea și muncește cu mult spor! 

Articol preluat si tradus in limba romana din engleza, Sursă de informare 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!