Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Cum te protejezi de frig în câmpul muncii?

Cum te protejezi de frig în câmpul muncii?
În timpul iernii, există foarte mulți oameni care muncesc în condiții de frig și trebuie să aibă cunoștință de riscurile la care sunt expuși și mai ales să reducă apariția problemelor de sănătate. Vom relata în amănunt toate informațiile necesare în ceea ce privește acest aspect. 

"Un lucru foarte important este faptul că managerii / conducerea firmelor trebuie să facă o analiză exactă a ceea ce presupune munca în frig. Iar aceasta se axează pe: temperatura din mediul respectiv, condițiile de lucru, îmbrăcămintea și încălțămintea de iarnă", spune Barry Nakahara, Senior Manager Prevention Field Services, WorkSafeBC. 

Desfășurarea activității în mediul exterior și timpul petrecut în frig au un impact foarte mare asupra muncitorilor, iar randamentul este 0. Frigul poate fi prezent și în depozitele care nu au în dotare sisteme de încălzire. Cei care lucrează în construcții, mentenanță, transporturi  întâmpină greutăți în ceea ce privește frigul. 

La ce pericole sunt expuși muncitorii în frig?

1) Degerăturile - afectează foarte mult degetele, picioarele și pielea expusă la frig. 

2) Hipotermia - apare la frig, medii umede, dar și atunci când nu sunt temperaturi foarte scăzute, spune Nakahara. 

3) Deshidratarea - potrivit mai multor surse, deshidratarea este și iarna, nu doar vara. Oamenii nu beau multă apă în sezonul rece, poartă haine groase, muncesc și transpiră, iar hidratarea este esențială. Ce nu trebuie să consumi: ceai, cafea, alcool pentru că acestea conduc la deshidratare. Apa este recomandată în orice anotimp. Fie că este cald sau frig, trebuie să ai grijă de tine, să consumi apă și fructe, atât de necesare pentru buna funcționare a corpului. 

Protecție în condiții de frig 

WorkSafeBC spune că există măsuri de protecție în condiții de frig: 

1) Echipamentul compus din: cască de protecție, costum salopetă, mănuși, încălțăminte care să asigure protecție la frig și alunecare, radiatoare, pad încălzitor electric pentru gât și umeri. 

3) Alegerea unui loc mult mai propice pentru desfășurarea activității. 

4) Controale administrative: practicile si politicile de lucru pot fi modificate pentru ca muncitorii să nu se mai confrunte cu aceste condiții dure de muncă. 

Nu uita: Protecția este cheia în orice situație! 

Articol preluat si tradus in limba romana din engleza, Sursă de informare
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!