Echipament special pentru cei care lucrează la înălţime - recomandări

Echipament special pentru cei care lucrează la înălţime - recomandări

Munca la înălțime - în mod cert nu este făcută în același context ca și celelalte meserii și nu oricine poate lucra astfel. Presupune nu doar ceva mai multă adrenalină, ci și echipament special pentru protecție. Întregul set de echipamente specifice pentru acest domeniu trebuie să fie supus unei verificări atente, periodice.

Ce presupune echipamentul adecvat pentru munca la înălțime

Diferă în funcție de mediu și de alte nevoi de siguranță. Punctul comun este legat de calitatea echipamentului și tot ce este neconform sau deteriorat.

Echipamentul trebuie sa asigure parametrii de siguranta pe intreaga durata a muncii, sa fie omologat si testat dinamic.

Casca de protecție - purtarea acesteia este o obligativitate

Casca nu trebuie să prezinte deteriorări. Casca va fi impusă și celor care lucrează la înălțimi mici.

Ochelari și mănuși 

În funcție de mediul de muncă, de activitatea prestată, ochelarii de protecție și mănușile pot fi de asemenea necesare. Se impun prin necesitatea de a avea o bună vizibilitate chiar și când razele soarelui sunt puternice.

Încălțăminte potrivită

Dacă există vreun pericol de electrocutare spre exemplu, indicația în ceea ce privește încălțămintea potrivită se referă la utilizarea cizmelor de cauciuc.

In alte cazuri vorbim despre bocanci cu bombeu metalic și talpă specială ce oferă aderență optimă.

Frânghii și centuri

Acestea sunt de altfel elemente de bază în echipamentul de protecție pentru cei care lucrează la înălțime. Vor fi necesare cele cu lungime de până la 2 m - după caz, va fi utilizată centura cu una sau două cordoane de siguranță. Prinse de un loc de ancorare, sunt prevăzute cu bretele pentru umeri, picioare și șezut. Centuri regăsiți în catalogul nostru aici, variante dintre cele mai complexe, cu protecție lombară. Așadar asigură funcțiile necesare, dar sunt și confortabile, nu doar sigure.

Dispozitive de ancorare

Împreună cu centurile și opritorile, dispozitivele de ancorare sunt necesare celor care lucrează la înălțime. Dacă despre centuri știm că oferă poziția necesară, chinga de reglare îi dă mobilitate, opritoarele sunt în mod cert cele care vor fi montate pe frânghie, au conectori de tip cârlige sau carabiniere.

Îmbrăcăminte adecvată

Aparte de marea grijă legată de siguranța și stabilitatea la înălțime, trebuie să existe și echipament de muncă. După caz, necesitatea poate fi despre salopete, îmbrăcăminte impermeabilă etc. Toate acestea sunt disponibile în gama noastră de asemenea.

Echipamentul de protecție pentru munca la înălțime are rolul de a menține o poziție sigură pentru muncitor. Munca la înălțime, suspendată, înseamnă necesitate de a limita deplasarea, evitând posibile accidentări.

Munca o facem cu pasiune, dar și în siguranță, când echipamentul este ceea ce trebuie - complet, cu accesorii rezistente, sigure și standardizate.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!