IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Top 10 echipamente necesare la locul de muncă

Top 10 echipamente necesare la locul de muncă
Echipamentul de protecție este primordial la locul de muncă pentru a evita accidentările și pentru ca randamentul angajatului să fie cât mai bun. The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) afirmă faptul că angajatorii sunt responsabili de achiziționarea echipamentul de protecție, să ofere training pentru utilizarea acestuia, să-l înlocuiească în cazul în care este deteriorat. 

Vom discuta mai pe larg despre câteva echipamente importante care nu trebuie să lipsească de la locul de muncă, fie că vobim despre depozite, șantiere, etc. 

1) Căști de protecție 

Căștile sunt esențiale atunci când lucrezi pe șantier și ești expus la pericole: căderea de obiecte, lovirea de către un obiect în cădere. Must know: căștile trebuie să fie rezistente la șoc, impact cu apa, penetrare (obiecte ascuţite şi tăioase). 

Există 3 clase de protecție: 

- Clasa A: Rezistență la impact, penetrare și protecție minimă împotriva tensiunii electrice.

- Clasa B: Pe lângă rezistența la impact și penetrare, oferă protecție la un nivel ridicat în ceea ce privește tensiunea electrică, ardere, șoc electric de inaltă tensiune. 

- Clasa C: Protecție la impact, dar nu oferă protecție împotriva tensiunii electrice. 

OSHA admite că angajații trebuie să acopere părul pentru a nu fi prins în diverse mașinării. În momentul în care casca suferă daune și deteriorarea nu este vizibilă cu ochiul liber - aceasta trebuie înlocuită cât mai repede. 

2) Jambiere, pernuțe metatarsiene din gel, încălțăminte de protecție

Jambierele, pernuțele metatarsiene din gel, încălțămintea oferă protecție muncitorilor în ceea ce privește: căderea, rostogolirea, obiectele ascuțite, suprafețele umede și alunecoase, șocul electric. 

- Jambiere - realizate din piele, prevăzute cu cleme de siguranță pentru îndepărtare ușoară, sunt esențiale pentru protecția picioarelor. 
- Pernuțe metatarsiene din gel - ajută la ameliorarea senzației de arsură și durere in zona metatarsiană. 
- Protecții pentru degetele picioarelor - confecționate din oțel, aluminiu, plastic, sunt utilizate pentru degetele de la picioare pentru a proteja împotriva impactului. 
- Încălțăminte de protecție - oferă protecție în ceea ce privește electricitatea statică, suprafețele alunecoase și fierbinți. 

3) Antifoane interne și externe pentru urechi 

Antifoanele interne și externe sunt utilizate pentru a proteja împotriva zgomotului excesiv, care poate conduce la probleme grave ale auzului. 

4) Mănuși de protecție 

Mănuși de protecție, apărători pentru brațe - toate acestea protejează lucrătorii de taieturi, întepături, arsuri. Echipamente confecționate din piele, poliester, bumbac, materiale rezistente la lichide și substanțe chimice. 

5) Ochelari de protecție 

Ochelarii de protecție sunt importanți pentru a proteja împotriva particulelor, metalului topit, substanțelor chimice și razelor UV. Poți utiliza și scuturi de sudură, ochelari de protecție pentru laser. Acest echipament trebuie să nu obtureze vederea, să aibă lentilele curate pentru ca vizibilitatea să fie cât mai bună. 

6) Măști chirurgicale 

Măștile chirurgicale mai sunt numite și măști de față. Este un ehipament de unică folosință - care acoperă gura și nasul purtătorului pentru a proteja împotriva particulelor și stropilor care pot avea în componeță germeni. 

7) Măștile respiratorii N95 

Măștile respiratorii N95 sunt de mare ajutor în medii toxice, cu foarte mult praf, substanțe dăunătoare, gaze periculoase. Ai în vedere faptul că măștile de acest gen trebuie să acopere foarte bine nasul și gura pentru a proteja cât mai mult. OSHA recomandă măștile N95 deoarece au fost testate în ceea ce privește inflamabilitatea, eficiența de filtrare a particulelor și bacteriilor, iar rezultatele au arătat că sunt foarte bune. 

8. Scuturi faciale (viziere)

Scuturile faciale - mai sunt numite si viziere, care au rolul de a proteja fața în timpului lucrului cu materiale precum: metal, lemn, beton sau plastic.  Vizierele sunt compuse din: geam din policarbonat, banda de fixare - aceasta permite reglarea simpla a geamului din fata, reglarea treptata a adâncimii de așezare pe cap și ajustarea simplă de potrivire a circumferinței pentru cap. 

9) Senzori de proximitate 

Senzorii de proximitate se utilizează pentru a indica apropierea unui utilizator de un obiect periculos, dar au fost făcute anumite modificări la produs pentru ca muncitorii din depozite, fabrici, etc să respecte distanțarea socială de 2 metri. Astfel că, acești senzori sunt utilizați pentru a păstra distanța specifică de 2 metri la locul de muncă în ceea ce privește transmiterea COVID19. 

10) Protecție din cap pâna în picioare

Protecție 100% a întregului corp înseamnă echipamente speciale, precum: jachete, șorțuri, halate, salopete. Sunt confecționate din materiale rezistente și de bună calitate: bumbac ignifugat, piele, etc. 

Concluzionăm cu următorul aspect: dacă nu ai echipament de protecție la locul de muncă, atunci asigură-te că angajatorul îți aprovizionează unul. Nu lucra niciodată fără protecție! Sănătatea ta are prioritate! 

Articol preluat si tradus in limba romana din engleza, Sursă de informare
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!