Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Ce înseamnă mai exact echipament de protecție impermeabil și cum vă poate ajuta pe timpul iernii

Ce înseamnă mai exact echipament de protecție impermeabil și cum vă poate ajuta pe timpul iernii

Iarna este în mare parte despre umiditate excesivă, motiv pentru care veți dori să beneficiați de extra confort și protecție, din cap până în picioare. Asociați de obicei confortul cu diferiți termeni: căptușeală groasă (în cazul gecilor), material rezistent și impermeabilitate. Totuși, cât de multe cunoașteți despre cel din urmă termen?

Impermeabil este o termen folosit extrem de des în zilele noastre, însă nu întotdeauna sub forma sa corectă. Așadar, astăzi aici pe blog, vom înșirui câteva precizări despre termenul de impermeabilitate.

Termenul de waterproof suferă grade de comparație în domeniul încălțămintei

Nu oricine înțelege pe deplin ce înseamnă impermeabil / waterproof și de ce încălțămintea de acest fel este recomandată. De aceea, trebuie să știți că o incaltaminte impermeabila, așa cum regăsiți în stocul nostru, oprește trecerea fluidelor, în special a apei.

Totuși, există încălțăminte ce nu asigură o impermeabilitate de 100%, deci trebuie să fiți extrem de atenți la acest aspect. Faptul că nu asigură impermeabilitate de 100% nu înseamnă că nu este calitativă. Nu credem că vă doriți o astel de încălțăminte căci nu îi va permite nici piciorului să respire, deci veți transpira din abundență.

Există tipuri de încălțăminte create din piele hidrofobizată, piele special tratată înainte. Veți mai auzi de acest tip de încălțăminte și sub denumirea alăturată de hidrofug sau hidrofob. Acestea opresc infiltrarea apei în interiorul încălțămintei.

Cum trebuie să arate încălțămintea pentru perioada toamnă-iarnă?

Din nou, vorbim de o perioadă cu umezeală ridicată, motiv pentru care bocancii sau cizmele de protecție sunt necesari. De aceea, noi vă recomandăm și vă punem la dispoziție totodată încălțăminte de protecție cu o rezistență crescută la umiditate (adică de tip S2). Ea este parțial impermeabilă. Dacă lucrați într-un domeniu în care trebuie să stați mai tot timpul cu picioarele în apă, atunci încălțămintea fabricată din piele hidrofobizată este recomandarea noastră - am discutat mai devreme că este cea 100% impermeabilă.

Există de asemenea pe piața de profil și încălțăminte cu căptușeală interioară sau exterioară specifică ce poate crește gradul de impermabilitate.

Chiar și așa, doar pielea special tratată oferă o protecție de 100%.

Protejați-vă corespunzător pe toată perioada sezonului rece, respectiv în fiecare moment în care intrați în contact cu medii umede, cu apă din abundență. Sănătatea voastră este în joc și ar trebui să nu uitați nicio secundă acest lucru.

Va așteptăm pe tresa.ro pentru consultanță și produse de protecție de top.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!