Jacheta de protecție pentru iarnă - cum o alegeți

Jacheta de protecție pentru iarnă - cum o alegeți

Pentru cei care zi de zi la locul de muncă poartă un echipament complet de protecție este evident și nevoia de jachetă de iarnă. Aceasta este diferită de cea de lucru, în sensul în care oferă protecție termică de asemenea. Este necesară în mod special celor care lucrează multe ore continuu sau numai la exterior.

Spre deosebire de cele simple, de lucru, subțiri, jacheta de iarnă dispune de un strat suplimentar, intermediar sub cel exterior. Este așadar gândită încât să ofere mai multă căldură purtătorului. Totuși rolul său nu este doar acesta. Dacă ne gândim că este suficient de groasă încât să nu permită purtarea pe deasupra ei și a altui articol vestimentar gros, jacheta de iarna ar fi bine să fie și impermeabilă și anti-vânt.

Cum alegeți o jachetă de iarnă

Un mini ghid util de care să țineți cont se referă la:

  • Mărimea potrivită

La fel ca și în alte cazuri amintim că un echipament de protecție prea mare sau mai mic decât se potrivește unui purtător va îngreuna munca, scădea randamentul și va fi în final un chin, când de fapt purtarea acestuia trebuie să fie deloc un deranj și să permită mișcări cât mai libere, naturale, pentru a nu îngreuna în vreun fel munca.

  • Căptușeala

Nu cât este de groasă jacheta va fi factor determinant pentru calitatea acesteia, ci tipurile de materiale utilizate la fabricarea ei. Verificați să aibă o căptușeală groasă, dar aceasta să nu fie grea. Totodată, lungimea jachetei trebuie să fie pe talie sau să depășească linia taliei dacă vorbim de stilul parka, croi drept, însă nu atât de lungă încât să nu permită mișcările în voie.

  • Materialul exterior

Jacheta de iarnă ideală este cea care nu absoarbe apa. Va proteja de precipitații și astfel va asigura tot confortul, indiferent cât de capricioasă este vremea. În funcție de domeniul de activitate, pe jachetă ar fi bine să existe și însemne reflectorizante. Materiale adesea întâlnite sunt poliesterul ripstop sau membrana PVC.

  • Detalii

Adesea accesoriile fac marea diferență. De preferat ca jachetă de iarnă din echipamentul de protecție să dispună și de glugă, detașabilă sau nu. Aceasta oferă extra protecție și pentru cap, anti vânt, anti ploaie și sporește confortul termic. Știați că prin cap pierdem mare parte din căldura corporală?

Buzunarele sunt și ele detalii, dar care contează la un moment dat. Pentru cei care lucrează la exterior cel mai probabil sunt necesare și diverse unelte la îndemână, așadar din rațiuni practice buzunarele sunt necesare.

O bată elastică la mâneci și talie este un alt tip de detaliu ce poate conta, întrucât menține jacheta cât mai fixă și stabilă pe corp.

Nu știți ce să alegeți? Va așteptăm în cadrul paginii noastre https://www.tresa.ro/ pentru a alege ce este corespunzător vouă. Dispunem de variante recomandate în transporturi, construcții, industria auto etc. Consiliere profesională gratuită!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!