IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Cum alegem încălțămintea în funcție de tipul de protecție?

Cum alegem încălțămintea în funcție de tipul de protecție?
Încălțămintea de protecție este foarte importantă și stă la baza activității pe care o desfășori. Indiferent de locul în care lucrezi, protecția și confortul sunt doua elemente cheie în munca pe care o efectuezi. Este bine de știut faptul că încălțămintea oferă diferite tipuri de protecție, iar în funcție de aceasta poți alege pantofii, bocancii, etc. În cele ce urmează, vom detalia pe larg tot ce înseamnă acest aspect. 

1) Protecție la curent electric 

Știm cu toții că munca care presupune curent electric poate fi periculoasă, dar nu și dacă ai echipament de protecție adecvat. Înainte de a te apuca de muncă, ai în vedere încălțămintea potrivită. Bocancii de protecție concepuți pentru această funcție sunt potriviți atât pentru persoanele care lucrează cu instalații de curent electric, cât și celor care ajung întâmplător în preajma acestora și sunt expuși pericolului. Ce trebuie să știi este că bocancii au talpa și călcâiul din material non-conductiv, de regula cauciuc și protejează atunci când există contact cu curent electric. Oferă protecție și atunci când atingi cu mâna un cablu încărcat cu curent, dar și când calci pe unul. 

2) Protecție la frig 

Dacă lucrezi pe timp de iarnă, este necesar să ai bocanci cu talpă groasă, termoizolantă și carâmb cu strat termic special, parte superioară din piele, lamelă antiperforație din oțel. Frigul poate fi dușmanul numărul unu în munca pe teren, iar expunearea la temperaturi scăzute poate duce la degerarea degetelor și amputare, așa că asigură-te că ai încâlțămintea potrivită. 
3) Protecție anti - alunecare 

Munca în medii umede sau cu suprafețe uleioase, cum ar fi: spitale, restaurante, depozite, etc prezintă un risc foarte mare de alunecare. De aceea, încălțămintea joacă un rol important, iar talpa bocancilor / pantofilor trebuie să fie foarte rezistentă și construită dintr-un material cu aderență bună (ex: cauciuc) și implementarea de rizuri pentru a împiedica alunecarea. 
4) Impermeabilitate 

Oamenii care lucreză în aer liber și sunt expuși constant la zăpadă, ploaie, umezeală au nevoie de încălțămintea 100% impermeabilă. Apa pătrunsă în încălțăminte creează disconfort, favorizează alunecarea și contribuie la dezvoltarea de afecțiuni serioare la nivelul articulaților, rinichilor și oaselor. Este important ca bocancii / cizmele  să aibă în componență o membrană impermeabilă pentru ca apa să nu pătrundă în interior și picioarele să fie mereu uscate. 
5) Rezistență la perforare 

Toți cei care lucrează în construcții, tâmplărie știu ce înseamnă să calce într-un cui și să se accidenteze, de accea rezistența tălpii la perforare este importantă. De luat în calcul: talpa trebuie să fie din oțel, bombeu din oțel sau aluminiu, iar picioarele purtătorului se bucură de protecție. În acest mod, evităm apariția accidentelor și sporim productivitatea. 

6) Protecție antistatică 

Acest tip de încălțăminte se pretează pentru cei care lucrează în preajma materialelor inflamabile: artificii, combustibil, explozibili. Protecția antistatică este esențială pentru a elimina riscul de apariție a unui șoc electric (arc electric sau scânteie) între lucrător și alte elemente din mediu. Pentru a nu apărea acumulare electrostatică, încălțămintea trebuie să aibă o conductivitate mai mare (rezistență electrică mică). Foarte important de reținut este faptul că atunci când lucrezi cu substanțe inflamabile, este bine să nu porți îmbrăcăminte sintetică (de ex: lână, mătase, nailon). 

Ce stil de încălțăminte alegem? 

Stilul Atletic
- presupune bocanci confortabili, greutate redusă, rezistență la alunecare, potriviți pentru depozite. Nu prezintă impemeabilitate, au aerisire pentru ca piciorul să nu transpire. Bombeul este din oțel sau compozit. 
  
 Stilul Oxford - acest stil se remarcă prin pantofi de protecție din piele. Sunt rezistenți la alunecare, se utilizeaza în interior, nu sunt impermeabili. Aceștia sunt utilizați mai mult de oamenii care lucrează la birou și nu au de făcut activități solicitante. 

  Cizme de cauciuc - sunt destinate pentru cei care lucreză în exterior, mai exact în ploaie, au impermebailitate 100% plus bombeu din oțel. 

Stilul Hikers - acest stil prezintă bocanci de protecție, impermeabili, sunt destinați pentru cei care lucrează înăuntru sau afară. Sunt similari cu bocancii cei care fac parte din stilul "Atletic", dar au ceva în plus -  crampoane dedicate pentru mai multe suprafețe. 

În concluzie, încălțămintea trebuie aleasă cu mare atenție în funcție de tipul de protecție de care ai nevoie, astfel încât fi protejat 100% în câmpul muncii. 

 Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de informare 1  și Sursă de informare 2 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!