Cum gestionezi violența la locul de muncă?

Cum gestionezi violența la locul de muncă?
Violența la locul de muncă este încă un subiect tabu, oamenii nu au curajul să vorbească de teamă că și-ar putea pierde job-ul. Din această cauză, aproximativ 2 milioane de oameni sunt victime ale violenței la locul de muncă în fiecare an, conform Administrației pentru Securitate și Sănătate în Muncă. 

Violența la locul de muncă include: hărțuire, violență fizică, intimidare, zvonuri, înjurături, abuzuri verbale, farse, argumente, pagube materiale, vandalism, sabotaj, împingere, furt, traume psihologice, incidente legate de furie, crimă. 

  Comportamente pe care trebuie să le urmărești: 
- întârzierea sau absența excesivă;
- se arată lipsă de respect față de colegi și superiori;
- refuzul de a recunoaște probleme de performanță;
- este izolat social. 

Cele mai întâlnite forme de violență sunt: fizică, verbală și cyberbulling (hărțuirea în mediul online). Cyberbulling-ul este din ce în ce mai prezent și este  îngrijorător deoarece totul se petrece fără să se știe cine este de fapt persoana care hărțuiește. Angajații trebuie să realizeze și să înțeleagă că în mediul online pot apărea multe persoane rău intenționate iar consecințele pot fi grave. 

  Conform TALGlobal, o firmă internațională de consultanță în securitate și management al riscurilor, hărțuirea cibernetică poate lua mai multe forme: 
- e-mailuri - conținut obscen;
- postări pe rețele sociale și partajare pe mai multe platforme;
- zvonuri, bârfe. 

Potrivit NIOSH, impactul violenței la locul de muncă poate provoca vătămări fizice, probleme psihologice, deces. Biroul de Statistică a Muncii, menționează că 409 lucrători au fost victime ale omuciderii în anul 2014. 

Fiecare companie trebuie să implementeze un plan bine pus la punct pentru prevenirea violenței. Un training poate fi primul pas pentru ca angajații să recunoască comportamentul nepotrivit și să știe ce să facă dacă este martor sau implicat direct în situație. 

  OSHA prezintă diverse modalități prin care angajatorii își pot proteja angajații:
-  un loc de muncă în siguranță;
- controale tehnice, controale administrative si instruire, pot reduce incidența violenței la locul de muncă atât în ​​sectorul privat, cât și la locurile de muncă federale;
- să se dezvolte metode suplimentare, daca este necesar, pentru a proteja lucrătorii din industriile cu risc ridicat. 

  Angajații pot acționa în următoarele moduri:
- recunoașterea comportamentului nepotrivit și raportarea către un superior;
- evitarea călătoriilor fără însoțitor în locuri necunoscute;
- a avea în posesie sume mici de bani. 

În concluzie, violența la locul de muncă nu trebuie trecută cu vedere sau ignorată, atunci când un coleg sau oricine din firma respectivă te hărțuiește trebuie să acționezi cât mai rapid. Adresează-te unui superior, spune-i exact ce se petrece pentru ca totul să înceteze. 

Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de informare 

Inspirat din articol 1 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!