IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Cum să previi căderile de la înalțime?

Cum să previi căderile de la înalțime?
Căderile de la înălțime sunt foarte numeroase, fie că ești alpinist sau muncitor pe schele, ești mereu expus la pericol iar atenția trebuie să fie cât mai mare. Conform statisticilor privind rănirile mortale (BLS.gov), există peste 600 de căderi mortale pe an. Mulți muncitori ar fi surprinși să afle că 2 din 3 căderi sunt la mai puțin de 6 metri. Toți cei care lucrează la înalțime trebuie să țină cont de pericolul la care sunt expuși și cum trebuie să gestioneze situația. 

  Unde există risc mare de accidente:
- curățenie și întreținere clădiri;
- construcții;
-
folosirea platformelor de lucru, cum ar fi schele, schele turn, platforme de ridicare, ascensoare cu ghidaje tip foarfece și dispozitive de urcare cu trepte.

Standard OSHA 1926.501(b)(1) Oamenii care lucrează pe o suprafață de lucru (orizontală / verticală), nu prezintă sisteme de protecție și se află la 1.8 m înalțime de sol trebuie să aibă implementată balustrade și plase de siguranță.  

 Cum te protejezi de căderi în câmpul muncii? 

- supraveghetorii / muncitorii trebuie să efectueze o inspecție a locului înainte de a începe munca pentru a identifica eventualele pericole de cădere;
- toți cei care utilizează ascensoarele de orice tip trebuie să fie instruiți înainte;
- toți lucrătorii trebuie să aibă pregătire pentru a recunoaște și a evita pericole de cădere;
- a nu se sta niciodată pe treapta superioară a unei scări;
- a nu se lucra niciodată lângă luminatoare care nu prezintă protecție. 

   Cum se poate preveni o cădere?

- se utilizează un loc de muncă care este deja sigur, de exemplu, parapeți permanenți sau care înconjoară marginile sau o piesă de echipament înconjurată de parapeți ficși și permanenți;

- echipament de lucru special pentru un loc de muncă în siguranță: schelele turn, dispozitivele de urcare cu trepte, platformele de ridicare și ascensoarele cu ghidaje tip foarfece;

- a nu se utiliza niciodată metode improvizate pentru a obține accesul la o anumită locație, cum ar fi un palet pe un autostivuitor cu furcă. 


 Ce echipament sa utilizeazi?

- plasele de siguranță - ar trebui să reducă la minimum riscul de rănire în cazul căderii unei persoane;

- hamuri și centuri de siguranță sau un echipament de oprire a căderii va reduce la minimum vătămarea. 

 În concluzie, siguranța la locul de muncă este primordială, iar fiecare clipă de atenție este importantă pentru a evita o tragedie. Analizarea câmpului de muncă, utilizarea echipamentului adecvat sunt de luat pentru a lucra în siguranță. 

Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de informare  și inspirat din acest articol
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!