Pericole electrice la locul de muncă - tot ce trebuie să știi pentru a lucra în siguranță

Pericole electrice la locul de muncă - tot ce trebuie să știi pentru a lucra în siguranță
Electricitatea este considerată un pericol mare la locul de muncă deoarece conduce la răniri grave și decese. Standardele OSHA referitoare la siguranța în câmpul muncii sunt concepute pentru ca angajații să fie informații și protejați în cazul în care sunt expuși la pericole precum: electrocutare, incendii și explozii. 

OSHA General Industry Standard 1910.333(a) Practicile de lucru legate de siguranță trebuie utilizate pentru a preveni șocurile electrice sau alte vătămări rezultate din contacte electrice directe sau indirecte, atunci când se lucrează cu echipamente care prezintă curent electric.  

  Ce trebuie să știi legat de electricitate?
- acordă mare atenție semnelor PERICOL ELECTRIC și AVERTIZARE din jurul șantierului; 
- utilizează echipamente izolate corespunzător pentru lucrul cu electricitatea;
- poartă mănuși speciale pentru astfel de muncă;
- utilizează unelte și scule electrice doar dacă ai fost instruit în acest sens. 

OSHA Construction Standard 1926.416(a)(1) - prevede că niciun angajator nu trebuie să permită unui angajat să lucreze cu electricitate, dacă acesta nu folosește echipament de protecție. 

- Identifică întotdeauna zonele de lucru cu electricitate înainte de a începe să lucrezi;
- Nu lucra și nu săpă acolo unde sunt localizare firele de tensiune și nu le atinge fără echipament de protecție adecvat;
- Evită întotdeauna pericolele electrice și raporteză-le superiorului; 
- Utilizează mereu mănuși  de izolație electrică. 

OSHA General Industry Standard 1910.333(c)(2) Doar persoanele cu pregătire profesională pot lucra în domeniul energiei electrice. Acestea trebuie să lucreze în siguranță cu electricitatea și să fie familiarizate cu tot ceea ce înseamnă măsuri de precauție, echipament de protecție, materiale izolante.  

OSHA Construction Standard 1926.416(a)(2)  În zonele de lucru în care nu se cunoaște exact locația firelor electrice subterane, muncitorii nu au voie să folosească ciocane sau alte unelte care pot intra în contact cu firele. Pentru protecție: mănușile electroizolante nu trebuie să lipsească. 

Indiferent de industrie, siguranța în domeniul energiei electrice trebuie să fie pe primul plan într-o companie, iar discuțiile pe aceasta temă nu trebuie evitate. Angajații au nevoie de cât mai multe informații pentru a evita accidentele mortale și pentru a lucra în siguranță. 

Sursă informare
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!