Cum să-ți protejezi vederea la locul de muncă?

Cum să-ți protejezi vederea la locul de muncă?
Protecția ochilor trebuie să fie un subiect foarte discutat la locul de muncă pentru că doar așa se evită apariția leziunilor oculare, care sunt din ce în ce mai frecvente. Institutul Național pentru Securitate și Sănătate Ocupațională raportează că în fiecare zi aproximativ 2.000 de lucrători care suportă leziuni oculare legate de locul de muncă necesită tratament medical. 

În America, există peste 15.000 de leziuni oculare provocate de aparatele de sudură pe an, iar sculele electrice ocupă locul al doilea cu 10.000 de leziuni oculare pe an. Aproape un milion de americani au probleme cu vedere. Grupul de voluntari Prevent Blindness a declarat luna martie ca fiind Luna Sănătății Oculare la locul de muncă pentru a oferi angajatorilor și angajaților informații despre cele mai bune modalități de a menține vederea sănătoasă în mediul de muncă. 

Cauzele apariției leziunilor oculare sunt substanțe chimice, oboseala oculară din cauza dispozitivelor digitale, părți metalice care zboară in aer. Cele mai multe leziuni apar atunci când ai protecție pentru ochi, dar nu este cea potrivită. 

Riscul de rănire este ridicat în orice mediu în care se lucrează cu lemn, cuie, ciment. Purtarea ochelarilor de protecție este practica inteligentă dacă activezi în aceste domenii de activitate: tâmplărie, tăbăcărie, electrice, reparații auto, construcții și amenajări. 

Munca la calculator solicită foarte mult ochii și apare oboseala oculară. Simprome: vedere încețosată, dureri de cap, ochi uscați. Lentilele antireflex sunt o modalitate excelentă de a te ajuta să îți protejezi vederea. 

Din fericire, aproape toate leziunile oculare pot fi prevenite cu ajutorul echipamentului de protecție adecvat - ochelari de protecție. Procedeele medicale pentru vindecarea ochilor sunt destul de scumpe, prețul este aproximativ 467 milioane de dolari pe an. 

Jeff Todd, CEO - ul Prevent Blindness relatează faptul că o vedere sănătoasă este crucială pentru munca productivă și trebuie să ai grijă de ochii tăi pentru a menține vederea sănătoasă pe tot parcursul vieții. 

  Cum poate compania să evidențieze mai mult sănătatea ochilor? Iată câteva idei:
- organizare de training-uri / întâlniri despre sănătatea ochilor;
- implică angajații în diverse activități care au legătură cu protecția ochilor, de exemplu acest chestionar Workplace Eye Safety Quiz;
- lipește postere;
- aprovizionare cu echipament adecvat de protecție;
- implicare in Social Media utilizând hastag-ul #WorkplaceEyeWellnessMonth. 

  Cum să previi apariția leziunilor oculare?
- evaluarea și eliminarea tuturor pericolelor care ar putea afecta vederea;
- utilizarea echipamentelor de protecție adecvate: ochelari de protecție, măști de sudură 

Pentru a ajuta la prevenire oboselii oculare, Prevent Blindness recomandă muncitorilor să ia pauze frecvente, folosind regula 20-20-20. La fiecare 20 de minute, privește departe de ecran și uită-te la un obiect aflat la 20 de metri distanță timp de cel puțin 20 de secunde. Această metodă ajută mult ochii să se relaxeze. 

În concluzie, poartă mereu echipament de protecție pentru a te proteja de tot ceea ce ar putea să-ți facă rău din mediul exterior. Protecția este esențială la locul de muncă. 

Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de informare 

Inspirat din articol 1  și articol 2
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!