Importanța bombeului din oțel în câmpul muncii

Importanța bombeului din oțel în câmpul muncii
Bocancii cu bombeu din oțel oferă o varietate de protecții și beneficii la care încălțămintea obișnuită pur și simplu nu poate concura. Cu adevărat, nu există o modalitate mai bună de a-ți proteja picioarele, mai ales în cazul meseriilor cu un grad ridicat de risc. Ne-am gândit să realizăm un articol care pune accentul pe protecția picioarelor și vom explora în continuare beneficiile și motivele esențiale pentru care trebuie să alegi încălțăminte cu bombeu din oțel. 

De ce să porți încălțăminte cu bombeu din oțel? 

Există multe motive pentru care bocancii cu bombeu din oțel sunt indispensabili în medii de lucru periculoase. Aceștia ajută la prevenirea accidentărilor. Având în vedere acest lucru, iată câteva dintre protecțiile pe care bocancii cu bombeu de oțel le oferă. 

Cei 5 P ale bocancilor cu bombeu din oțel:
 

1. Protecție împotriva obiectelor în cădere 

2. Protecție împotriva perforării 

3. Protecție împotriva pericolelor electrice

4. Prevenirea alunecării, împiedicării sau căderii

5. Protecție împotriva condițiilor meteorologice extreme

Se impune la locul de muncă purtarea bocancilor cu bombeu din oțel? 

Anumite locuri de muncă impun purtarea bocancilor cu bombeu din oțel conform regulamentelor OSHA. Conform OSHA (Administrația pentru Siguranța și Sănătatea Ocupațională), angajații sunt obligați să poarte încălțăminte de protecție dacă lucrează într-o zonă în care există următoarele: 

1. Obiecte grele sau materiale care ar putea zdrobi picioarele
2. Perforații cauzate de obiecte ascuțite, cum ar fi cuișoarele sau cioburile de sticlă
3. Pericole electrice care ar putea cauza șocuri electrice sau arsuri
4. Suprafețe alunecoase sau teren accidentat care ar putea duce la alunecări, împiedicări sau căderi
5. Condiții meteorologice extreme 

Care sunt locurile de muncă care implică utilizarea bocancilor cu bombeu din oțel?

1. Construcții - Oamenii care lucrează pe șantiere de construcții sunt expuși riscului de a fi răniți de obiecte care cad, care pot fi foarte grele sau ascuțite

2. Agricultură - Fermierii necesită diverse tipuri de echipamente și vehicule care pot prezenta riscuri și pot provoca răni. Pentru a minimiza riscurile, bocancii rezistenți la perforare sunt esențiali 

3. Echipaje de salvare - Pentru cei care lucrează în cadrul echipajelor de salvare și întâmpină cutremure, incendii sau alte dezastre naturale, bocancii cu bombeu din oțel sunt foarte importanți. Deșeurile rezultate în urma dezastrelor pot fi ascuțite, ruginite și periculoase, așa că protecția picioarelor este esențială. 

Mit despre bocancii cu bombeul din oțel 

Chiar dacă importanța bocancilor cu bombeu din oțel nu poate fi subliniată suficient, există totuși o concepție greșită comună despre aceștia: pot acești bocanci să amputeze degetele de la picioare?

Această problemă terifiantă a fost testată în episodul cu numărul 42 al emisiunii TV MythBusters. Implicațiile mitului erau că, dacă ceva suficient de greu cădea pe bocancii cu bombeu din oțel, oțelul s-ar putea îndoi și tăia degetele de la picioare. Acest mit a fost demontat. 

Bocancii cu bombeu din oțel rezistă la greutăți? 

De obicei, un bocanc cu bombeu din oțel are o clasificare de rezistență la compresiune ASTM de 75 de livre-forță, ceea ce înseamnă că poate rezista unei compresii de până la 2.500 de kg. Acest lucru înseamnă că, dacă un stivuitor de calitate industrială ar trece peste piciorul tău, există o șansă mare ca degetele să nu fie strivite - dar doar dacă porți bocanci cu  bombeu de oțel. Această protecție suplimentară este extrem de semnificativă, iar lucrătorii pot avea încredere că vor rămâne în siguranță în fața perforațiilor, leziunilor cauzate de impact. 


Cum să găsești bocancii potriviți? 
 

Mergi cât mai mult în timpul probării pentru a determina dacă sunt confortabili și poți lucra în ei 

Verifică întotdeauna bocancii pentru a nu te confrunta cu defecte de fabricație 

Nu uita să verifici dacă pantalonii de lucru ating tocul încălțămintei (Nu vrei să te împiedici când lucrezi)


Instrucțiuni de îngrijire a bocancilor:

Respectă întotdeauna instrucțiunile specifice ale încălțămintei pentru alegerea celor mai bune produse de curățare. Șterge murdăria și praful după cum este necesar. Spray-ul impermeabil poate preveni umiditatea nedorită și poate contribui la menținerea încălțămintei uscate. De asemenea, asigură-te că le verifici în mod regulat în căutarea semnelor de crăpături, rupturi sau uzură excesivă.  

Sfat: pentru a prelungi durata de viață a bocancilor, achiziționează o pereche suplimentară și alternează-le. 

În concluzie, dacă ai un loc de muncă care presupune materiale grele, piese, cărucioare, stivuitoare și alte obiecte periculoase, vei beneficia de protecție pe toata durata zilei dacă utilizezi bocanci cu bombeu din oțel. 

Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de Informare 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!