IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Top 4 situații des întâlnite la încălțămintea de protecție și cum pot fi rezolvate

Top 4 situații des întâlnite la încălțămintea de protecție și cum pot fi rezolvate
Încălțămintea de protecție este și mereu va fi factorul important pentru ca muncitorii să lucreze în condiții de siguranță și a evita apariția accidentelor de muncă. Însă, apar situații ce pot îngreuna procesul de îndeplinire a sarcinilor. Vom discuta pe larg despre acestea. 

 Majoritatea angajatorilor achiziționează încălțăminte de protecție pentru angajați și se confruntă cu următoarele situații: 

- tălpi despicate;
- transpirație excesivă a picioarelor; 
- cusături desfăcute;
- deteriorarea părții superioare a încălțămintei. 

1) Tălpi despicate 

Tălpile de calitate sunt realizate prin turnare de injecție de înaltă presiune rezultând o talpă robustă cu linii drepte și fără bule de aer. Examinează foarte bine banda de rulare pentru aderență și durabilitate. Achiziționează încălțăminte cu tălpi cu densitate dublă, care sunt de obicei realizate cu două straturi de poliuretan - un strat exterior rezistent la uzură, oferind aderență și durabilitate, și un strat mai moale care oferă amortizare și refulare pentru piciorul purtătorului. Identifică tălpă care se întind peste pliu la flex, deoarece acest lucru adaugă rezistență. Zonele largi de indentare care se întind de-a lungul pliului sunt mai susceptibile să se rupă în timp pe o talpă de calitate inferioară.

Sfat: A se evita încălțămintea unde stratul de aderență este lipit de stratul de confort. Acest adeziv se va uza în timp, cauzând desprinderea benzii de rulare. În schimb, alege încălțăminte în care talpa a fost injectată pe parte superioară, formând o legatură mai puternică. De asemenea, este important să verifici dacă sunt bule de aer în banda de rulare -  sunt indicatori ai unui material mai puțin dens și a unui proces de fabricație mai puțin bun. 

2) Transpirație 


La fel cum îmbrăcămintea sportivă este concepută să absoarbă transpirația, încălțămintea de bună calitate ar trebui să mențină picioarele la o temperatură optimă eliminând umezeala prin captușeală și talpă interioară, minimizând mirosurile neplăcute. Alege încălțăminte cu plasă 3D, ce permite circularea aerului și o talpă interioară absorbantă pentru a accelera procesul de înlăturarea a transpirației. 

Sfat: Toarnă o cantitate mică de apă pe talpa interioară. Apa trebuie să fie absorbită cu usurință de material. Dacă apar bule deasupra înseamnă că talpa nu va absorbi apa, iar angajaii tăi se vor confrunta cu transpirația picioarelor și miros neplăcut. 

3) Cusături desfăcute

Încrețirea reptată a pantofilor atunci când sunt utilizați sau expuși la substanțe chimice și materiale rezultă cusături desfăcute. Alege încălțăminte cu linii duble de cusături de dimensiuni și spațiere uniforme și cu o distanță uniformă între liniile de pe întreaga încălțăminte. Semnifică faptul că procesul de fabricație este bun  iar cusătura dublă va rezista mai mult la uzură.  

Sfat: Verifică încălțamintea și descoperă dacă sunt cusături inegale sau încrucișate, aceștia sunt indicatorii ai unui proces de fabricație prost. Flexează pantoful. Dacă se formează cute atunci reprezintă un punct slab. 

4) Ruperea părții superioare a încălțămintei 

Aceasta este o problemă comună cu partea superioara a încălțămintei fabricată din microfibră ieftină sau așa numită "piele de acțiune" - este cazul în care numai secțiunea din mijloc a pielii este utilizată și acoperită cu poliuretan, și nu este la fel de calitativă ca pielea integrală. 

Sfat: Alege încălțăminte cu fețe din piele naturală sau din microfibră de calitate. Nu-ți fie teamă să ceri certificate de calitate de la furnziorul tău. 

De reținut: Doar pentru că este încălțămintea de protecție, arată bine, este ieftină, asta nu înseamnă că respectă standardele UE de siguranță. Dacă are loc un accident de muncă atunci angajatorul va fi pe drept răspunzător pentru faptul că angajații au purtat produse neconforme cu standardele UE. 

Cum poți să eviți apariția tuturor acestor situații?

Apariția tuturor acestor situații poate fi evitată prin atenție și investigare în tot ceea ce privește încălțămintea. Consultă furnizorii pentru a beneficia de produse durabile, de calitate, pentru ca muncitorii să aibă acces la tot ce înseamnă protecție. Evită să cumperi produse slab calitative, ieftine și nu le permite angajaților sa achiziționeze singuri încălțăminte (asta nu înseamnă ca nu pot face alegeri singuri în ceea ce privește încălțămintea - furnizorii vor face face în așa fel încât să le ofere angajaților tot ceea ce au nevoie pentru a fi în siguranță la locul de muncă și să poarte încălțăminte confortabilă și de calitate). 

Articol preluat și tradus în limba română din engleză, Sursă de informare 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!