Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Șoc! Cum abordăm pericolul de șocuri electrice la lucru? Mănușile electroizolante

Șoc! Cum abordăm pericolul de șocuri electrice la lucru? Mănușile electroizolante

Mănușile electroizolante sunt un tip de echipament de protectie specializat pentru lucrul cu curentul electric. Acestea sunt proiectate să prevină electrocutarea utilizatorului, chiar și în aplicații unde tensiunea înaltă este un risc. Materialele cauciucate sunt cel mai des folosite, datorită excelentelor proprietăți izolante, dar și a flexibilității crescute.

În cele mai multe cazuri, este recomandată purtarea unei perechi de mănuși din piele peste mănușile electroizolante, pentru o bună protecție la abraziune și tăieturi. Dacă integritatea structurală este compromisă, mănușile își pierd proprietățile electroizolante, mărind riscul de accidentare. De asemenea, o pereche de mănuși subțiri din material textil pot servi ca și căptușeală, pentru a minimiza eventualul disconfort creat de contactul cauciucului cu pielea.

Conform EN 60903, mănușile electroizolante se pot împărți în 6 clase de protecție, în funcție de voltajul maxim la care mănușile sunt eficiente:

Clasa

Testate la:

Aprobate pentru lucrul cu tensiunea:

00

2500 V

500 V

0

5000 V

1000 V

1

10 000 V

7000 V

2

20 000 V

17 000 V

3

30 000 V

26 500 V

4

40 000 V

36 000 V

Bineînțeles, dacă vă aflați în situația de a avea nevoie de mănuși electroizolante, probabil și restul echipamentului de protecție trebuie să fie adecvat, de la încălțăminte până la protecția capului. Imbracamintea de protectie precum cea din bumbac ignifugat este o alegere ideală pentru electricieni: bumbacul de înaltă densitate și fibrele de carbon oferă o protecție adecvată la arcul electric și scântei.

După cum am aflat, executarea unei lucrări în condiții de siguranță depinde în mod direct de echipamentului de protecție adecvat, care nu implică doar îmbrăcămintea de protecție, ci și o pereche de incaltaminte de protectie.

Fie că vorbim de condiții meteo nefavorabile, contactul cu obiecte periculoase sau de natura solicitantă a lucrării, protecția mâinilor este cel puțin la fel de importantă ca restul echipamentului de protecție.

Pentru a face o alegere informată, mănușile trebuie să se conformeze standardelor europene aferente activității depuse. Țineți minte: deși nu toate pericolele pot fi evitate, alegerea unei perechi de mănuși de calitate are beneficii de termen lung, atât pentru angajator, cât și pentru angajați. Spor la lucru!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!