Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

5 tipuri de accidente la locul de muncă - cum pot fi evitate

5 tipuri de accidente la locul de muncă - cum pot fi evitate
Nimeni nu doreste să aibă parte de accidente la locul de muncă, mai ales că unele pot fi chiar mortale. Este important să îți protejezi angajații și să le asiguri toate condițiile de siguranță. Mai jos vom discuta despre 5 tipuri de accidente care pot apărea la locul de muncă și cum le putem evita. 

1) Căderi

Potrivit Occupational Safety and Health Administration (OSHA), căderile sunt cel mai des întâlnite și pot duce la răniri grave, chiar moartea. Pentru ca angajații tăi să fie în siguranță, ai grijă ca locul de muncă să fie amenajat corespunzător pentru desfășurarea activității, mai exact:
 
  • implementare de platforme mobile sau balustrade solide și rezistente pentru ca muncitorii să fie cât mai în siguranță la locul de muncă;
  • în funcție de natura muncii pe care o efectuezi, este important să iei în considerare achiziționarea de hamuri și centuri pentru lucrul la înalțime. O altă opțiune este implementarea de scări;
  • discută cu angajații despre pericolele la care sunt expuși și cum le pot evita. 

Siguranța angajaților tăi reprezintă prioritatea numărul 1, așa că aceste măsuri de precauție pot duce la 0 accidente. 

2) Electrocutare

Electrocutarea poate duce la stop cardiac, leziuni ale nervilor și arsuri grave. Lucrul cu echipamente electrice necesită atenție mărită. Ia în considerare aceste măsuri atunci când utilizezi astfel de echipamente:
 
  • asigură-te că folosești dispozitive electrice adecvate;
  • identifică toate pericolele electrice din câmpul muncii pentru ca angajați să știe exact care sunt riscurile;
  • asigură mănuși electroizolante pentru astfel de muncă;
  • utilizează proceduri de blocare pentru a menține echipamentul deconectat atunci când nu este utilizat.

3) Răni provocate de aparatele de muncă 

Angajații pot avea accidente legate de aparatura de muncă, rămân blocați printre mașinării sau cad de la o anumită înălțime. Toate acestea se întâmplă pentru că nu sunt instruiți bine cu privire la echipamente, aparatură care necesită un training special. OSHA estimeză că sunt aproximativ 96,700 accidente cauzate de aparatură, mașini speciale - buldozere, macarale, etc. iar  35,000 sunt fatale. 

4) Oameni blocați 

  De multe ori se întâmplă ca muncitorii să rămână blocați în diverse locuri sau aparate periculoase, ceea ce face ca viața lor să fie în pericol. Pentru a evita o situație de acest gen este esențial să: 
 
  • muncitorii nu trebuie să poarte îmbrăcăminte largă, cămăși cu mânecă lungă, mănuși sau bijuterii când utilizează aparatura;
  • atenție sporită la dispozitivele electrice și aparatura mobilă - cei care lucrează nu trebuie să se intersecteze cu acestea pentru că pot apărea accidente grave;
  • oamenii care folosesc excavatorul pentru a săpa, trebuie să țină cont de faptul că sunt locuri care pot acumula brusc apă.

Examinează împreună cu angajații tăi toate riscurile posibile care pot apărea la locul de muncă pentru a limita apariția accidentelor. 

5) Lovituri 

În momentul în care muncitorii se lovesc cu o unealtă, aceștia sunt în mare pericol dacă nu poartă echipament de protecție adecvat. Împiedică apariția acestei probleme prin echiparea corespunzătoare a echipei:
 
  • muncitorii trebuie să poarte: ochelari și căști de protecție;
  • aranjarea materialelor de lucru se face în mod ordonat și cu grijă astfel încât să nu cadă peste cei care lucrează;
  • echipamentele pe care nu le utilizezi se depozitează în locuri special amenajate.

 Atenția este esențială în toate aceste 5 situații, iar grija și protecția sunt la fel de importante. Locul de muncă este un teritoriu plin de pericole, dar nu și atunci când ești informat și ai echipament de protecție bine pus la punct. Stay safe! 


Articol preluat si tradus in limba romana din engleza, Sursă de informare
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!