Cum alegem mănușile de protecție pentru iarnă?

Cum alegem mănușile de protecție pentru iarnă?

Prin definiție, munca fizică este una dintre cele mai solicitante activități la care ne supunem zi de zi. Munca în condiții de iarnă necesită nu numai protecție la riscurile ocupaționale, ci și o barieră eficientă împotriva frigului și umezelii. Dispunerea barierei de protecție pe straturi este un principiu des întâlnit la îmbrăcămintea de protecție pentru iarnă. Mănușile de protecție sunt croite după aceeași metodă.

Stratul superior este gândit pentru o bună rezistență la abraziune, tăiere sau alte riscuri, în funcție de destinația de utilizare a mănușii. Proprietățile impermeabile și protecția la vânt sunt o cerință în plus pentru mănușile de protecție pentru iarnă. Materialele respirabile precum pielea naturală permit eliminarea umidității din mănușă și împiedică apa să pătrundă. Expunerea la temperaturi scăzute este cu atât mai periculoasă dacă pielea utilizatorului este expusă la apă, deci impermeabilitatea este o cerință obligatorie.

Stratul din mijloc servește pe post de termoizolație; acesta trebuie realizat din materiale ce pot izola termic chiar și în condiții de umiditate. Thinsulate sau termoizolația din poliester sunt opțiuni excelente pentru a păstra mâinile calde.

Stratul interior este esențial pentru confortul utilizatorului. Această căptușeală trebuie realizată din materiale moi și confortabile precum fleece, gândite să elimine transpirația. Frigul și umiditatea sunt cei mai importanți factori de risc pe timpul iernii, de aceea pielea trebuie să rămână uscată în permanență.

Nu în ultimul rând, o pereche ideală de mănuși de protecție pentru iarnă trebuie să se conformeze standardului european EN 511. Acesta permite clasificarea mănușilor după 3 criterii:

a) Protecția la frig de convecție (temperatura ambiantă scăzută), cu cifre de de la 0 la 4, în ordine crescătoare a protecției;

b) Protecția la frig de contact (mânuirea obiectelor reci sau înghețate) cu cifre de de la 0 la 4, în ordine crescătoare a protecției;

c) Gradul de permeabilitate la apă, marcat cu cifre de la 0 la 2, unde 0 înseamnă „complet permeabil” iar 2 înseamnă “complet impermeabil”.

Am fi tentați să credem că mai multe straturi înseamnă o protecție mai eficientă. Totuși, mănușile de protecție la lucru trebuie să permită și o oarecare dexteritate și ușurință în mișcare. Din fericire, noile tehnologii și materiale dezvoltate de fabricanții de echipamente de protecție permit realizarea de mănuși confortabile și eficiente, accesibile atât meșterilor amatori, cât și profesioniștilor.

                                                                                  Vezi gama noastră de mănuși pentru iarnă 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!