Cum sunt aleși bocancii de protecție - detalii care fac diferența

Cum sunt aleși bocancii de protecție - detalii care fac diferența

Să fii lucrător în condiții grele și speciale de muncă vine la pachet cu responsabilitate și asumare în ceea ce privește siguranța și integritatea ta. Echipamentul de protecție face parte din obligațiile absolute. Nici încălțămintea nu este de neglijat, având rol, la rândul său, de protecție.

Să vedem însă ce repere sunt de importanţă majoră în alegerea bocancilor de protecţie, încălțăminte de sezon rece ce trebuie să se adapteze nu doar sezonului, ci și muncii în sine - domeniu de activitate impune talpă specială, vârf întărit, necesitatea ca materialul încălțămintei să fie rezistent la intemperii, substanțe sau greutăți etc.

Tipul de talpă - este evidentă nevoia de aderență mai ales pe anumite tipuri de suprafețe. Va fi luată în considerare nevoia de a purta astfel de încălțăminte la interior sau exterior ori poate  mixt. Talpa poate avea proprietăți anume, anti-alunecare, dar și de rezistență la acțiunea unor substanțe, uleiuri, hidrocarburi.

Confort - nu vorbim despre pretenții, cât mai ales despre necesitatea ca toate funcțiile bocancilor de protecţie să nu îngreuneze modul în care utilizatorul ȋi poartă. Lipsa confortului se traduce automat în răni la nivelul picioarelor, oboseală accentuată și timp deloc favorabil în care muncitorul își face treaba.

Durabilitate - din rațiuni practice, perechea de bocanci de protecție trebuie să aibă o durată de viață îndelungată. Aici intervine însă și alegerea corespunzătoare a tipului de bocanc într-un anumit mediu de muncă.

Bombeul - pentru cei care lucrează cu greutăți spre exemplu, bocancii de protecție trebuie să dispună de bombeu. Un astfel de detaliu face diferența între ȋncălţăminte de protecţie eficientă și riscul de accidentare. Bombeul protejează piciorul și poate fi din metal, non metal, compozit sau chiar și oțel.

Lamela de protecție în talpă - un alt detaliu important ce face diferența între tipurile de bocanci de protecție. Este utilă celor care activează în domenii precum construcții sau pentru cei care manipulează deșeuri ascuțite. Din nou vorbim de lamele metalice sau din compozit.

Bocancii de protecție trebuie să îndeplinească mai multe criterii: să protejeze de frig și intemperii, să prevină alunecările, să reziste la tăieturi, substanțe diverse sau chiar și greutăți. Altfel spus au scop multiplu, dar baza este aceeași, de a ajuta muncitorii să termine treaba fără incidente.

Tresa clasează bocancii în funcție de domeniul de utilizare, clasa de protecție sau tipurile de detalii și materiale. Nu știți ce este mai potrivit? Vă întâmpinăm cu sfaturi pentru o decizie corespunzătoare. Detalii ȋn cadrul paginii noastre oficiale.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!