IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Riscuri și soluții în muncă

5 tipuri de accidente la locul de muncă - cum pot fi evitate
5 tipuri de accidente la locul de muncă - cum pot fi evitate
Nimeni nu doreste să aibă parte de accidente la locul de muncă, mai ales că unele pot fi chiar mortale. Este important să îți protejezi angajații și să le asiguri toate condițiile de siguranță. Mai jos vom discuta despre 5 tipuri de accidente care pot apărea la locul de muncă și cum le putem evita. 1) Căderi Potrivit Occupational Safety and Health Administration (OSHA), căderile sunt cel mai des întâlnite și pot duce... Citeste mai mult
Cum alegem mănușile de protecție pentru iarnă?
Cum alegem mănușile de protecție pentru iarnă?
Prin definiție, munca fizică este una dintre cele mai solicitante activități la care ne supunem zi de zi. Munca în condiții de iarnă necesită nu numai protecție la riscurile ocupaționale, ci și o barieră eficientă împotriva frigului și umezelii. Dispunerea barierei de protecție pe straturi este un principiu des întâlnit la îmbrăcămintea de protecție pentru iarnă. Mănușile de protecție sunt croite... Citeste mai mult
Interviu cu Gourmet Street Food: “Eroii din bucătărie”
Interviu cu Gourmet Street Food: “Eroii din bucătărie”
Eroii de zi cu zi nu se luptă doar cu schelele, molozul și utilajele grele. Mulți dintre ei se luptă cu temperaturi ridicate, ustensile de bucătărie și efortul de a prepara mâncare pentru cei mai pretențiosi dintre noi. De aceea am încercat să aflăm câte ceva despre provocările întâmpinate în industria alimentară, cu bune și cu rele. În ultimii ani, restaurantele mobile, sau "food trucks" au început... Citeste mai mult
Cum alegem mănușile de protecție pentru industria alimentara? - infografic
Cum alegem mănușile de protecție pentru industria alimentara? - infografic
Citeste mai mult
Cum aleg încălțămintea de protecție? Standardele ISO, explicate
Cum aleg încălțămintea de protecție? Standardele ISO, explicate
La ce îmi trebuie bocanci dacă nu mă aflu pe șantier? Sunt de ajuns o pereche de cizme? Dacă sunt în atelier, este de ajuns o pereche de adidași? Răspunsul, pe scurt: nu. Purtarea echipamentului de protecție este obligatoriu la locul de muncă; lipsa acestuia poate atrage amenzi consistente, dar în primul rând lasă lucrătorul expus la riscuri de accidentare care pot fi evitate. Dacă încălțămintea casual... Citeste mai mult
Cum să nu calci strâmb la muncă: încălțămintea antiderapantă, pe scurt
Cum să nu calci strâmb la muncă: încălțămintea antiderapantă, pe scurt
Mare parte dintre accidentele de muncă sunt cauzate de neatenție, condițiile improprii de lucru sau lipsa echipamentelor de protecție. Alegerea echipamentului de protecție adecvat trebuie făcută cu atenție, după estimarea riscurilor de accidentare și nevoile specifice activității prestate. Deși o pereche de încălțăminte de protecție poate fi dotată cu bombeu și lamelă antiperforație, aceasta nu garantează neapărat protecția... Citeste mai mult
Cum se folosesc manusile din zale?
Cum se folosesc manusile din zale?
Protectia mainilor ar trebui sa fie una dintre prioritati, in special in mediile unde se presteaza munca manuala repetitiva. Riscurile mecanice sunt cele mai des intalnite in majoritatea industriilor. Industria alimentara nu face exceptie: procesarea alimentelor, folosirea instrumentelor si utilajelor de taiat/feliat in abatoare si macelarii necesita o protectie suplimentara a mainilor . De ce manusi din zale? Pentru astfel de situatii, manusile... Citeste mai mult
Siguranța în bucătărie: cum alegem mănușile de protecție?
Siguranța în bucătărie: cum alegem mănușile de protecție?
În multe ramuri ale industriei, automatizarea începe să joace un rol din ce în ce mai important. Munca manuală prezintă de regulă cele mai multe riscuri de accidentare. De aceea, sarcinile grele și periculoase sunt preluate treptat de utilaje specializate, limitând riscurile la care se expun lucrătorii. Totuși, unele industrii încă se bazează pe muncă manuală, unde dexteritatea și atenția la detaliu nu pot fi înlocuite... Citeste mai mult
Cum ne echipăm în bucătărie? 5 tipuri de mănuși de protecție ideale pentru industria alimentară
Cum ne echipăm în bucătărie? 5 tipuri de mănuși de protecție ideale pentru industria alimentară
Echipamentele de protecție pentru industria alimentară au un dublu rol: de a proteja lucrătorii, dar și materia primă cu care se lucrează. Mănușile de protecție pentru industria alimentară constituie o barieră între alimentele manipulate și mâinile lucrătorilor. Totuși, nu de puține ori, mănușile de protecție utilizate în industria alimentară nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Rupturile, perforațiile... Citeste mai mult
De ce este nevoie de protectie respiratorie in industria alimentara?
De ce este nevoie de protectie respiratorie in industria alimentara?
De regula, rolul principal al echipamentelor de protectie este sa apere utilizatorul de riscurile prezente in mediul de lucru. Echiparea adecvata poate aduce beneficii pe termen scurt, prin prevenirea accidentelor de munca; bolile ocupationale, care se dezvolta in timp, pot fi prevenite tot cu ajutorul echipamentului de protectie. Industriile alimentara si farmaceutica nu sunt o exceptie. Echipamentul de protectie dedicat acestor industrii are si rolul... Citeste mai mult

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!